17 Novalginů
nemohu jít
přesto nosím ponožky i boty
když sedím na atletickém stadionu
nepoznají mě
nikdo se nezeptá
proč nejsem tam dole na trati
připraven ke startu
a jsem rád
že smím zůstat vlastně neviditelný
součástí většiny
pozorující tu skupinku atletů
i já jsem však jeden ze skupiny
a to se pozná
jakmile po závodě
diváci začínají opouštět stadion
…
když potom doma svlékám
kontroluji součásti
které k nohám přirozeně nepatří
nenarodil jsem se tak
zkoumám šrouby a titanové pásky
dotekem
nahmatám je na kostech
pod tenkou vrstvou z proteinů
už bez drénů a hadiček
tam blízko žil
nervů
kůže a masa
drží to dobře
není třeba se obávat že by kosti
nepřijaly materiál
který nemám od svých stvořitelů
nebyl mi dán ani geneticky
a přesto je teď ve mně
bílé princezny
jak antibiotické tabletky
si toho nevšimnou
jiné cestují izolovaně v nervových řekách
nebo jak v metru za sklem po jiných kolejích
kdežto moje bolest skáče
a na místě nesetrvá
její volba
já bolet nebudu
už jsem na svět přišel
a čeká mě
osamotě odejít
mám si vzít prášek
slečna zdravotní již zjišťuje
složení na netu
kolik bílých lupení mají sedmikrásky
tak pozvolna
po hodinách
utlumíme
zůstane jen střed
možná jsem to měl přece jen zkusit
s kopretinou
a ptát se má mě rád nemá mě rád
ale představte si otrhaný květ
jak se dívá na svět
jak má žít
teď
mi zůstalo 17 novalginů
Přečteno 85x
Tipy 10
Poslední tipující: Sonador, šerý, kozorožka, Psavec, CULIKATÁ, mkinka
Komentáře (3)
Komentujících (3)