Hřích tiše na srdci dřímá,
v temných koutech tajně sílí
Jako had se v noci plíží,
do duše se tiše vkrádá
Svůdce nenápadný do svých sítí nás láká,
svou mocí srdce ovládne
Touhou přetéká, zákeřně se směje,
když v nás zakázaný svět vzbuzuje
Hřích, ten lstivý pán,
k nečestným činům nás svádí
Nenápadně nás k sobě přitahuje,
my se mu bezmocně oddáváme
Ve tmě se světlo skrývá,
světlo nám cestu ven ukazuje
Síla v nás, co hřích přemáhá,
lásku a pravdu znovu vzkřísí
Hříchu svou moc nepřenechme,
nechť naše srdce čisté zůstane
Věřme, že láska a dobro zvítězí,
hřích tiše na srdci zemře