Jůlie a Romeo

Jůlie a Romeo

Anotace: Můj první pokus o delší báseň... Doufám, že jejím přečtením jen neztratíte svůj čas.

Příběh dávný si sám v knihách oprašuje slova.
Věrná láska milenců i nadále v něm přetrvává.
Vánek listy zažloutlé obrací a my můžeme znova,
číst ty stránky, kde se nit štěstí přetrhává.

* * * * * * * * * *

Nenacházel útěchu již v chladné náruči své milé.
Odešla mu a věděl, že bez ní neumí a nedokáže žít.
Do hrdla jed, a láska se pak cítila trochu provinile,
že dodala mu odvahu sáhnout si na život, za ní jít.

* * * * * * * * * *

Přišla bolest, tak ohlédl se za svou růží...
...Julie?!! Naposled vydechl.

* * * * * * * * * *

Rozžhaví se do běla a bije znovu její malé srdce.
Procitla, svého Romea vedle sebe jen chtěla mít.
Úsměv zmizel, když našla jej a zebaly jeho ruce.
Jenom hra? Vždyť přec neměla pohár až do dna pít?!

* * * * * * * * * *

Ukradnout mu ze rtů alespoň krůpěj jedu...
...Romeo?!! Já bezmocnější být už nedovedu.

* * * * * * * * * *

Pak ji uviděla, do rukou jeho dýku pevně vzala.
Toužila být jen věrnou, jeho ženou navždy být.
Odpustí ji Romeo? Pochyboval snad, že ho milovala?
Bože, má strach! Nezbylo ji nic, než život si vzít.

* * * * * * * * * *

Poslední polibek s poselstvím ženy...
...Lásko nelituji, že naše cesty byly překříženy.

* * * * * * * * * *

Tma loudala se s nářkem kolem dvou mladých těl.
Bludičky odnášely dvě hvězdy do vitrín nebe.
Noční můra roztáhla křídla a vzlétla z jejich čel.
Jedinou útěchou nám je, jsou už navždy vedle sebe.
Autor Severka, 30.03.2007
Přečteno 412x
Tipy 2
Poslední tipující: Kozoroh 1
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Krásné!
A navždy srdce jímat bude znova
žal Jůliin a bolest Romeova...
***************************************************
I když já raději ten optimistický kousek:
Na křídlech Lásky přeletěl jsem zeď,
let Lásky nezastaví ani hradby...
Co Láska zmůže, to i udělá!
/A Tvoji příbuzní mi nezabrání.../

15.03.2008 22:36:00 | Kozoroh 1

líbí

Jako ztráta času mi to rozhodně nepřipadalo :-)

I roboti říkají, že to byla "Láska Fakt Silná" :-)

30.03.2007 19:55:00 | lidus

líbí

Mám radost, že máš radost:o) Chudák malej, snad se neobrací v hrobě...Takhle básnička je jen takový vzdech nad jejich láskou, která mě neustále oslovuje...

30.03.2007 19:29:00 | Severka

líbí

Shakespeare by měl asi radost, tak jako mám já :)

30.03.2007 19:21:00 | prostějanek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel