V tmavých koutech duše se zvrácená touha skrývá,
neúnavně se našimi myšlenkami a sny živí
Je to temný démon, který nás nepustí,
naše touhy zkresluje, naše cesty strhává
Zvrácená touha je jako oheň, který pálí,
naše srdce spaluje, jizvy zanechává
Je to neukojitelná žízeň po zakázaném,
nikdy se neuklidní, neustále nás láká a vyzývá
Zvrácená touha je jako labyrint plný pastí,
v ní se ztrácíme, východ zmateně hledáme
Je to vězení, ve kterém jsme uvězněni,
nemůžeme uniknout ani se od ní osvobodit
Zvrácená touha je jako droga, která nás ovládá,
na ní jsme závislí, zbavit se jí však neumíme
Je to temná stránka naší duše, za níž se stydíme,
přesto ji někdy v sobě tajně živíme
Zvrácená touha je jako stín, jenž nás pronásleduje,
nemůžeme se ho zbavit ani předejít
Je to černá díra, do svého nitra nás vtahuje,
nikdy nás nepustí, v zoufalství nás plakat nechává
Zvrácená touha je všuypřítomná i neúprosná,
nemilosrdně nás svírá, v poutech svých dusí
Je to přízrak, který nás ve snách pronásleduje,
nikdy nezmizí ani když se probudíme
Zvrácená touha je zkáza, kterou sami tvoříme,
je to zrcadlo našich tužeb a chyb
Je na nás, abychom ji překonali a osvobodili se,
abychom našli cestu k pravému štěstí a lásce
Pekné báseň, ako sa spieva v:
Ľudia nie sú zlí
Skladba, IMT Smile
Zlodejov je také kvantum
že si kradnú navzájom.
Boh sa túla iba sám tu
A hľadá si podnájom.
V daždi šuštia vkladné knižky.
Na toto sa čakalo.
Dobrú noc nám dajú líšky,
Dobrú noc nám šakalom.
27.09.2023 18:28:31 | IronDodo
děkuji za krásnou krátkou báseň od Tebe, potěšila mě, na srdci mě zahřála:-)
28.09.2023 04:36:23 | Misha