Přestaň se lásky bát, můj milý,
srdce svému citu volný průchod nech
Láska je jako hluboký oceán,
není třeba se jí bát, do života, ať vstoupí
Přestaň se lásky bát, můj drahý,
její sladký dotek Tě hladí
Láska je jako vítr, vzhůru nás unáší,
do našeho srdce lehce pronikne
Přestaň se lásky bát, můj milovaný,
jejím ohněm vášně se nech pohltit
Láska je jako plamen, který naše srdce rozpaluje,
ve všech směrech, ať hoří a dál se rozšíří
Přestaň se lásky bát, můj drahocenný,
její něžné objetí Tě obejme
Láska je jako náruč, která nás chrání,
ať se stane naším útočištěm a oporou
Přestaň se lásky bát, můj milý,
nech své srdce novým možnostem otevřít
Láska je jako květina, která v našem nitru kvete,
ať rozkvete a náš život radostí naplní
Přestaň se lásky bát, můj drahý,
nech se jejím vedením a moudrostí vést
Láska je jako kompas, který správný směr ukazuje,
k naplnění a štěstí nás dovede
Přestaň se lásky bát, můj milovaný,
do jejího nekonečného oceánu se ponoříme
Láska je jako zázrak, který naše životy proměňuje,
do nového světa lásky ji dveře otevřeme