Karafiát zakořenil ve tvé duši
a blíženci na míle vzdálení tuší
tvé paže že v prachu z zvězd
vnořené jak nebeští koníci
mračným polštářem odkapávají
do džbánku vysněného ...
Kotva ťala do tvé hrudi
pnutí plachet bez ustání
táhne souvětí vonící mramorem
rve srdce z doupat mágů
a palubní deník beze stránek
v prach obrací tvé nevyřčené
"miluji tě" ...
Zapadlá rejem vloček v kráteru - pros!
by výhonky tvých kostnatých slov
zvonily v milujících ramenou času
o polednách, kdy řeky zpěv touží
a omamnou vstupenku do copánků
vplést jak vigílie do šavle noci
i karafiáty jak hromničky hoří
hoří a hoří - vosk prchá jak
éterická bytost z Andromedy
a blíženci rozdali i sebe
když objímali tvou duši
jak se patří a sluší -
v nářku tě zastihnuvší
"miluji tě" ...