Když brázdy zorané hladí vítr jen
a každá zdá se být vteřina dlouhá,
když myšlenkou bolavou jsi pohlcen
a zvrásněnou krajinou teče jen slaná strouha...
Když nebem zkaleným nevnímáš malíře,
co si tu s paletou v krajině řádí,
když z tlukotu staly se jen údery hmoždíře,
kde v útrobách mučí duši tvou hlady...
Když slova se rozletí v tom tanci poledním
a ze stromů opadnou všechny otazníky,
pak ještě uslyšíš s výdechem posledním,
Jen Tobě za lásku lásko má díky...