Anotace: Střepy přinášejí štěstí.
Starobylá chodba
mé kroky počítá
uprostřed malá nika
a v ní socha rozbitá.
Skládám střepy k sobě
tvůj obraz v srdci mám
daruji tu sochu tobě
až ji poskládám.
Jsi moje malá nika
v koutku srdci mém
neboj se těch střepů
trochu si jich vem.
...na střepy rozbité zrcadlo, sto let neštěstí....je humorný, že na každý lidový rčení najdeš další s opačným významem...;-) ale báseň se mi líbí více...jak obrázek krasavice.
18.10.2023 14:55:22 | Marten
Ta se ti povedla!
Chalan by povedal. "Ten autor sexy stvára. Chutné dievča... s očami jaguára."
18.10.2023 14:32:06 | šerý