Zahorím v tebe
plod môjho rebra
vchádza ti do srdca
a pulzujem v žilách.
Vkĺznem, pod nočnú košeľu
stratím sa v lone
zasiahneš ma šípom
stvoríš zo mňa muža.
Kľaknem si pred tvoj oltár
hrsťou lásky, dotykom pier
vzplanie horúci kov
v lone krvavá ruža.
Živú vodu naberám,
cítim žblnkot
spodných vôd
so zábleskmi riek.