Spomínam na pohľad tvoj
na prvé dotyky lásky
noc obostrela tichý závoj
a skryla tvoje vlásky.
Srdce buši ako zvon,
za jeden pohľad tvoj
a ozvena prejde ústami von
kým povie si, srdce si upokoj.
Okolo je noc a ľudské hniezda
snáď nebola si iba snom.
Ach moja vzdialená hviezda
ako krásne je na svete dvom.