Nehyneš mou paží
Jsoucno upolklo med
srdeřivna
mozek cév spí
prsty hutně malují
na kříží mandaly
je to kosmos
My talířujem vzdušná záření
a zkrášlujem dračí šveholení
z ohně výdechů
v povzdychy
rozsypané rumělky
snad jsme láskou dráždění
do uragánů kormidelnic neřestí
z blížících moří koryt
pobásněných bohatství
živostí.
Hyneme pod sebou
a vlníme kašmírem kobaltu
ty vyčtené souběžky citů
šťastní plynem
milování v nemilování
průsmyků půlnocí rób
co bleskotaly sonety Shakespeara
z rozjitřených nedohleden
v zamlžení rtových kérek.
Poblikáváš mnou ostře
hynu z toho astrami víc
a pročpak i ty
v nádherné věci
kyneš k svíčce svědité.
Oči tají
bez cíle
k vrcholu písčitých harf
plání
hyne to
jak slůně bez slunce
nepočichá odkvětení
znovu novém zrození
nehyneš mou paží
hynu já tou tvou.
Přečteno 157x
Tipy 21
Poslední tipující: Jan Kacíř, IronDodo, Bufik, kozorožka, Psavec, Fialový metal, šerý, RadekČ, Ophelia81, Vivien, ...
Komentáře (9)
Komentujících (6)