Přikryj se & Spi
oblečen v posteli
dýchám do rukávu mikiny
abych aspoň na rtech
udržoval teplo snů
včerejší setkání
svítilo lycrou na vlákna
v obklíčení nohami
hledělo do lesa
mohl za to jenom polyamid
že jsi zůstala ležet
básnířkou přes okraj postele
aby rozvolněné vlasy
dotkly se jemných šimrání
bílého koberce
znělo to
jak péesko milostného inzerátu
…
tik tak
ticha na rtu
na malém stolku čajová svíčka
zaplašila stíny večera
za oknem vítr popoháněl
podzim dlaněmi
javorové listí těl
vířilo pro cizí kroky
ale my ?
tak jak …
toužili si být blízcí
a pak jsi šeptala
že mi něco ukážeš
a toho jsem se bál
zaplatit za marné čekání
jako bys to chtěla dělat
až pozdě v noci
slíbil jsem ženě
večeře mám rád v sedm
prosím
přesně v sedm
a teď už jsou
malá i velká ručička
na sobě
přikryj se a spi
Přečteno 138x
Tipy 15
Poslední tipující: Anfádis, Iva Husárková, IronDodo, RadekČ, narra peregrini, Psavec, Helen Mum, Ophelia81, nehledaná, mkinka, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)