Slečna Puntíkatka & Pan Krucipis :3:
opustil jsem kostel
a vrátil se do temné ulice
když vtom za mnou kyselý dusot degenů
starých netvorů se srdci ze rmenu
odepínal svých řemenů smíchům
s nimiž slovutní sluníčkáři s kostihlavou myslí
toužili mě dostihnout
leč nemohli
protože já na šikmé ploše zaťal své čnící kovy
z noh do cesty tklivých kostek beznadějí
a tak oni jen čuměli na mráz
a jejich vlastní biče je honily do jasných zákoutí svědomí
to já dštící ohnivá děkování noci
jsem nikdy neměl
…
zbaven vzteku a doprovázen vlkodlačicí
se svítícíma očima
která do kostela nebyla vpuštěna
a tak jsem na svaté Písmo sotva viděl
opakoval si slova andělova o srdci
kterým jsem vůbec nerozuměl
nuže mí věrní pavouci
je čas ukončit vaše hrátky s octomilkami
vína již dosti zvětralého
vy moji věrní křižáci v domě srdce mého
vy půjdete
a berušku plačící na vrbě sklánějící se nad řekou
přinesete !
ale běda vám jestli jed svůj použijete
nuže ?
na co kruciši čekáte ?
nerozumíte snad něčemu ze slova přinesete !
…
a chrastivý trsot pavoučích noh mizel z domu
vlkodlačice spokojeně zavrtěla ocasem
že konečně bude v komnatách opuštěného radostně
až pavouci ke květinám slunéčko přinesou
…
oprášil jsem si svůj havraní oděv
od padající omítky hnané podzimním vírem vzduchu tlejících dešťů
a vstoupil do lékárny
u svatého jednorožce
vlkodlačice se jen podívala psíma očima
že marním čas
ale co může má věrná šelma vědět o lásce ?
čekej !
… a vycenila tesák
jestli na to půjdu od lesa
dobrý podvečer
pozdravil jsem muže s děsivým knírem
zahleděného do knihy v kožených deskách
dobrý máme zavřeno a jestli jdete opravit neon
tak už je a aspirin není !
aniž by se na mě podíval odpověděl
vytasil jsem javorový list s kresbou z černého kufříku
před jeho zrak
a položil tylovou otázku
prosím vás znáte básnířku ?
tu zahalenou neznám a na shledanou !
před svatým jednorožcem jsem tedy jenom
zkoukl neon
a opravdu had je na místě
předtím asi nesvítil
záhadu máme objasněnou
ale v okně nad se také svítí s melodií
a dívčí stínohra záclon poodhaluje siluetu
s rozvlněnými vlasy
a najednou je ticho i tma a už je tu drak
Přečteno 152x
Tipy 8
Poslední tipující: RadekČ, Psavec, Ophelia81, Sonador, mkinka
Komentáře (7)
Komentujících (2)