Podzim a láska
Padá listí
a znovu se jednou začne zelenat.
Ta žlutá změní se v hnědou
a děj života se bude kát.
Hlína je mokrá
a hrábě dělají mozoly.
Tak tenké ruce
a Tobě to nevadí.
Chtěla bych se líbat
a uvnitř cítit vodopád.
Zatím jsem kniha
a čekám, že v mrazu
přijde Tvůj kabát.
Ach, lásko,
co se zdáš.
Jsi elixírem
a chci Tě stále znát.
Kolik básní
jarních, letních, podzimních
i současných
šlo do Tvých rtů.
Zastav se
a dovol,
ať Tě obejmu.
To jediné dá impuls
dalšímu rýmu
ba báseň dozraje do kašmíru.
Začneme na novo?
Dej pusu
a nebraň se.
Žít není pletivo,
i když není na pivo.
Narozená v bídě,
ale v bohatství myšlenek.
Najdeš v diáři pro mě výklenek?
Chybíš mi
a znáš na vše odpověď.
Možná se potkáme.
Bude nám dopřáno
i přiblížení hvězd.
Přečteno 118x
Tipy 27
Poslední tipující: Fialový metal, Akrij8, Misha, Marťas9, RadekČ, o3_gambit, Kan, Ophelia81, IronDodo, cappuccinogirl, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)