Láska je krásna,
láska je čistá a jasná,
keď sa dvaja majú radi
však smútok je, keď jeden zradí.
Láska je ako rieka,
nikde začína, niekam vteká
láska je ako trblietajúca sa hviezda
dokiaľ nespadne z hniezda.
Láska sú aj muky
láska to sú tvoje ruky,
keď kráčame v diaľ
občas tichý žiaľ.
Láska to sú tvoje pery,
slzy, keď sa šerí
a domov odchádzaš neiste
spomienky zlatisté.
Nech sa našej darí,
zasadíme ju z jari,
ako zrno klas,
či už nie je čas.