Ode rtů
Nejkrásnější pocit je
a teď pod tebou roztaji
jak sníh při navíjeném slunci
jenž dotýká se toho zamlčení
tvého bílého odrazu
k uplétání obrazu
úžasů
a tak milována jsme
vším zpestřeným pohledem
co v sobě vyšíváme
tyto lidumilné spletence
a kapka přitom vytékla
z tebe zesíleně
naší úmluvy
neochladit se
nýbrž setřít z ní
horkokrevná vytoužení
jen tu být
a na nic nemyslet
v lásce bubliné
z nichž vyrašíme k předjaří
a z tou pokvetem
ke kostelní věži
a tam se vezmem
cinkoty štěstí
a budem andělským
křídloplachtem
jehož zplameníš
s mým stínem
a zatavíš jeho přístav
v osud
zdali to není
jen mé sbožné přání
mohla by ses vyjádřit
zasněženě
prostříbřením tvého
rozjaření
co myslíš
proniknem do duhy plaché
a nebudem se bát
prohnout její věhlas
ode rtů
zablácen
tím štkajícím oparem
se dojatě ztrácet
po nočních
hvězdo-----květech
a plakat srdcemi
déšť...
Přečteno 187x
Tipy 21
Poslední tipující: narra peregrini, o3_gambit, IronDodo, Niška, šerý, Tomcat, RadekČ, Psavec, Ophelia81, Frr, ...
Komentáře (7)
Komentujících (5)