flow ::bez názvů::: 3
až budeš zas přemýšlet
kde jsem
zajdi si pro odpověď do kostela
kde spí má víra
na lavici obžalovaných
až budeš chtít sejmout hřích
z karet poházených
na dlážděních odchodů vlčících citů prokletých
všimni si kárové luny v tezích
až budeš zas přemýšlet
s kým jsem
zeptej se jejich očí
stínů rozmazaných
až budeš chtít sejmout hřích
ze slz tak věčně průzračných
nechaných drze na šíji
všimni si těch rtů výkřiků neslyšných
až budeš zas přemýšlet
o kom ticha jsou
zeptej se jejich kroků
sotva otisknutých do cest
až budeš chtít sejmout hřích
z kotníků jizev již zhojených
všimni si že přišla bosky a nožky jsou čistý sníh
až budeš zas přemýšlet
pro koho zůstává rozechvělá
zeptej se jejího štíhlého pasu
na ukrytou spásu
až budeš chtít sejmout hřích
pro nový život aby sněženku v sobě poztrácela
všimni si že ňadra sevřená v pevných šatech ví svých
až budeš zas přemýšlet
komu neukojitelná těšení
zeptej se její aury
na vesmír okamžiků
až budeš chtít sejmout hřích
z dušičky trpících vzlyků
všimni si že nemá křídla a anděl nad ní bdí opuštěn po nocích
až budeš zas přemýšlet
čeho se má bát ve svítáních
zeptej se šípů s hroty ze svitů stříbrných
a já ti směle přiznám
čí bytost vzývala z hlubin všech jasů
neboť žije s ní první upír
modrý který jí ze srdce nevzal krásu
Přečteno 145x
Tipy 25
Poslední tipující: cappuccinogirl, RadekČ, martinaV, nehledaná, Ophelia81, Sonador, Anfádis, Iva Husárková, mkinka, GiovaniDaVinci, ...
Komentáře (18)
Komentujících (8)