Anotace: Doplňuje jeden nádherný obraz, je jeho výpovědí. Snad se bude i tak líbit.
Je večer.
Sedím sám v setmělém smutku sadu.
/schoulený/
Nasycen nejsem, hlásí se hlasy hladu.
/už týden bez změny/
Bojím se bát se. Poslouchám ptáků pění,
že nádhernější než Tě, malířko, není.
Je noc.
Hvězdy se chvějí,
/pod nohama?/
smutku se smějí,
/mezi náma?/
neslyším nic, neumím spát,
kdopak as s nespavcem chtěl by si hrát...
Je ráno.
Svíjí se ve větvích sluneční svit.
/i na mé prázdné tváři/
Svíjím se s ním, neboť nechce se bdít.
/proč slunce na můj svět září?/
Do snů jsem vstupoval sám,
nyní Tě tu, můj Sne, mám.
Tak jsem se ráno zatoulala, na tvých řádcích spočinula a tato mě krásně pohladila :-)
12.03.2024 07:14:30 | Majda