Podej mi ruku,
ať z půdy našich dlaní
vykvetou růže.
A trny prorůstající
naší křišťálovou kůží
se zaříznou nesnesitelně hluboko.
Jejich příliš ostré špičky
proplují tiše
do nejkřehčích orgánů.
Ještě pořád
vytahuju jejich úlomky
z nejměkčích tkání.
A na mých jizvách,
strůjcích všeho křiku,
stále nezaschla krev.
V noci tu krev
kdosi naředil jedem
s vůní křížových výprav.
Vím, kdo je vrah,
vždyť ještě včera
nám červen proplétal prsty.
Místo paže
má teď železný hák,
a stejně nezapomněl.
Koupe se v krvi
svých zčernalých ran
a přilévá zkažené víno.
Rozdrtil ho,
rozdrobil
můj příliš pevný stisk.
Chceš mi ještě pořád
podávat ruku?