Anotace: Báseň z přítmí rána a probouzení se..... a nebo jsme umřeli a sen byl život?
Snům láme vaz
Zvoní zvonky stříbrné
Cítím tvoje dlaně
Slyším jemný smích
A přitom někdo
Maže stopy v závějích
Za horou, kterou sjíždíme
Na saních
To celé se do mě vpilo
Přítmí přesmyčkou
Léto nastolilo
Proud myšlenek a vizí
Nepřebrodím v zemi cizí
Chci dopředu
A potom zase zpátky
Perly nabírat
Než odejdu skrytými
Zadními vrátky nebo
Zůstanu o trochu dýl
S motýly nasaju pyl
Než vítr rukávem rozmaže
Mou slast
Tu zvláštní slast
Na stole budík
Snům láme vaz
Snům láme vaz
(Hanuš Šparlinek, 7.12.2023)