Anotace: Pro toho, kdo se chce stále vracet ke staré hře...
Zase se tváříš
jako tehdy v předvečer dne,
kdy ti zhořkl můj klín.
A chceš se vrátit
do domečku z karet,
jenže už nejsi ta srdcová sedma.
Vylož své karty na stůl
a přestaň přimalovávat
svrškům korunu.
Nechci si zahrát
na černého Petra,
vím, jak by to dopadlo.
Jako ten večer,
kdys měl jenom kule,
ale já chtěla měnit na srdce.
Na to svoje.
Jakási konfrontace karet a šachů:
V ZÁMKU A V PODZÁMČÍ
U motorestu U karbaníka
zastavují autobusy
srdcí na zámek
Na zámeckém plese
na mramorových dlaždicích
černých a bílých
začíná distingované předtančení
U motorestu U karbaníka
zastavují náklaďáky
s korbami shrabaného listí
Na zámeckém plese
dámy v korzetech
svírají úzké pasy
křehkých skleniček
U motorestu U karbaníka
překládají myslivci
pytle žaludů
Na zámeckém plese
začínají v mozcích vířit
bílý a rudí
tanečníci ze skleniček
Do motorestu U karbaníka
dorazila zásilka rolniček
výčepní Nuda zacinkala
roznesla rundu
štamprlat zoufalství
Na zámeckém plese
tanečnice hlavou dolů
roztáčejí skleněné sukně
06.02.2024 10:55:39 | Kaj