Maľba
Slnko svieti za oknami
lúč jeho zlatý jas
zamotal sa v hebký vlas,
hrá sa, ako vánok s listami
tká siete pevných lán,
priviazal nás k poduškám.
Odzneli prosby mäkkých pier
v obrazoch, dych jagajúci
poduškám dotyk vrúci
štetca presný smer
maľba malým kúzlom
samá farba, lásky zlom…