V mých dnech zářivých a jasných,
květiny dvě se zjevily zázrakem
Anička a Terezka jmenují se,
duše mých dnů, plné svěžesti
Anička, ta malá výřečná hvězda,
jako pták v přístavním vřesu se zvedá
Střemhlav letí tou nekonečnou krajinou,
plnou radosti, dobrodružství a tajemství
Její oči jiskrami zvědavosti září,
hltají slova a v myšlenkách se houpou
Budoucí básnířka, jak Tvé srdce bije,
v každé větě kouzlo a magii nachází
A pak tu je Terezka, ta tiše pronesená,
křehká jako květinka dotekem snesena
Její oči, nebeské a nezkažené,
příběhy klidu a pokojného štěstí vyprávějí
Anička a Terezka, dvě srdíčka spolu,
spřízněné peřinky, v lásce se hřející
Roste jejich síla, stejné pouto nekončí,
přinesly mi naději, lásku a pohodu
„Dvě květiny mého života“ tak zní,
poezie mezi řádky, jak život se plní
Vzácný dar, který v srdci se snáší,
Anička a Terezka, mé největší lásky