17.12.2023
Dvě hvězdy stoupají, ale která spadne dolů?
V záři tvých očích pohasíná plamen, když rty se setkávají
Jako Měsíc se Zemí kolem sebe kroužíme soustavou.
Její atomy sestavují svět; svět, v němž city skryté
manifestují pravdu později či dříve.
Pozdě zatím není, hodiny půlnoc neodbíjejí
- otázkou je, zda nám dochází čas?
O Vánocích se říká pravda, ale ty ji z části znáš
Jinak mě však dnes v noci objímáš - skoro se mě nedotýkáš,
ke křehkosti úctu a obavy ze své pevnosti máš,
ale nitro tvé k mému jádru se naklání neznatelně, zato silněji.
Pod světélky a kapkami deště,
co brzy zmrazí se do krystalků,
tisknu se k tobě na brzkou shledanou.
Když jsem s tebou, mé tělo jinak promlouvá
a má duše další řádky básní skládá.
I ty se jinak chováš, jinak se díváš
Vidím tvou zdrženlivou tvář, jak políbit mě chce,
jako bych byla to jediné, co tě tady drží.
Modř tvých očí v oceány se mění
a já do nich se bez vědomí nořím.
Vnímám tě a celým tělem se chvěji,
ačkoli oči mé jsou to jediné, čím se tě dotýkat smím
A když se vzájemně setkají...
Něha.
Prohloubení.