cituněmí
v zátylku tíhy nebe
nenarození
ne be
tak neobjímej
nebreč
kde je neduha
nepomůže sváteční kuba
nepomůže hudba ani svatá mše
přesto ne
nenechá tě bez verše
v kostele slov neslunce
se sejdem v slzách jen my dva
póly bolů
nespojení
ne louče mi
v nesněžení zkratovaní
bez naděje nedějoví
.
cituněmí
.
…
nevánoce budou
prašť jako uhoď
rov jako hrob
jen ta bolest bude světlo křičet
aspoň že postel mám hergot
a u kamen osudu
tak není třeba svíček
nevánoce budou
jak nesejdeme se
nežije mamka taťka brácha
a já ve tmě budu ležet
a mluvit se smrtí
že nepřijde mi plachá
nevánoce budou
bílé jako bída
žádné …
… rozzářené oči
… básnířky
… hřání od srdce za oknem
nevánoce budou
prázdné
bez andělů
bez hvězd
amen
a žádné podkovičky rolničky
ani přání lásky
cukroví také nezavoní
a ten shnilej citron
bude nejspíš měsíc
tlít pod listem co vítr vzal
daleko od jabloní
Přečteno 142x
Tipy 24
Poslední tipující: IronDodo, Sonador, Iva Husárková, narra peregrini, šerý, Maze, cappuccinogirl, CULIKATÁ, RadekČ, Helen Mum, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)