Orchidej zázraků
Prožeň svou krásu
a nech ji tát
po vítru světla planet
jakoby poslední
rozmarnosti.
Slyšíme toulavou lásku
v pomezí z nás
jež se tím utopila
a vsákla z očí do podloží
větévek a stébel
její balady omamné.
Nevidím rozmach
ale tvou pěšinku
dušičko důvěrná
prověřuj praskot
z ulpící zpěvnosti
a roň mi srdce
srdce své
odnikud malebné slabosti
v tělaplochách sbíhání
pomalinku již je rozprostřeno
to jazýčkové počíhání
muckanendo lusk
šepot
vínko
chod
a myšlenky se točí
dokolečka dokola
TRALALÁ
usmívej
a
pojď
pápěří máš na nosánku
tak ho ti šeptle vdechávám
do komůrek plicních výhní
a zůstaneš-li
milovaná
orchidej zázraků
vyvodím důsledky provokací
rtů zártů krvinek
jimiž vykrvácíme
a zarostem trním růžovým
nad chápáním vrkoslavným
heboulince věrně
vycházíš-li hledat slova
nemá...
Přečteno 131x
Tipy 21
Poslední tipující: IronDodo, Iva Husárková, šerý, Ophelia81, BArBArKO, Anfádis, kozorožka, Psavec, mkinka, cappuccinogirl, ...
Komentáře (10)
Komentujících (7)