Jako vítr skrz mříže
lehounce a bez tíže
zdolávám jeho "ne".
U slepého ramene
už nečekám,
zavřený krám
citů a přání
s cedulkou CLOSE
se výčitkám brání.
Jako vítr skrz mříže
lehounce a bez tíže
směřuji do ticha.
Jeho pohled už jen má záda vyslýchá:
proč prázdný market na štěstí
mi netrhá zápěstí
... snad že nemám v přáních na seznamu
lásku na dluh,
byť balenou v celofánu.