Lásce
Anotace: Malování slovy 2022
Čekám až se vynoříš
jako ospalá kočka,
co pomalu otvírá víčka
ba sleduje okolí.
Víš, že i kočky
se občas bojí?
Protahuji se v posteli.
Ty Číči.
Bez slov jen leží
a klidem hladí.
Vezmu si provázek.
Ta má tahá ráda.
A pod fousky se směje
do sněžné i mokré naděje.
Pozor.
Budeš si hrát
a házet céčka?
Na lustr
a kdo ví.
Víš, že i kočky
v pokročilém věku
si rády hrají.
Knižní encyklopedie to doplňují.
A co škvíry?
Tam se packa schová,
i když se tam nevejde,
zvědavost je dlouhá.
Víš, že kočky poslouchají
tiše básně.
Přitulí se něžně.
Jsi sama a poletíme výš.
Jeden dech a víc.
Jsi má obloha i smích.
Který kocour to napsal?
Nebo to za něj napsala kočka?
Promiňte,
byla to láska.
Milá a křehká.
10.07.2022
Přečteno 166x
Tipy 27
Poslední tipující: Misha, jort1, Ďábel sám, Kan, CULIKATÁ, Stanislav32, Koala, IronDodo, Marten, Tomcat, ...
Komentáře (6)
Komentujících (4)