Heřmánek
Loudám se krajem,
loukou i hájem
slunce mě paprsky hladí.
Obilí zlátne, vzpomínám matně
na vůni ze svého mládí.
Kvíteček žlutý s bílými plátky;
proč čas nejde nikdy otočit zpátky
a do těch let vrátit se
po špičkách zadními vrátky?
Ta květina z mládí
k vzpomínkám svádí
když v každičké z tůní,
co se jich v lesích jen blýská,
po plavých vlasech se stýská
a jejich heřmánkové vůni
Když vůně heřmánku lehounce mihne se
v čase zpátky Tě odnese,
do dní kdy do srdce vypálila cejch...
Krásný večer, Mravenečku :)
10.01.2024 21:11:11 | Emily Říhová
Mravenečku milej, nikdo neumíme vrátit čas...a přitom by to někdy bylo tak krásný a tak hladivý a potřebný... ten tvůj smutek dejch i na mne...silně emočně jsi vyjádřil...
07.01.2024 23:37:39 | cappuccinogirl