Procházka po snech
Na břehu kosatec
a stulík v tůni,
ve stráni koniklec,
tisíce vůní.
Opojných, lákavých
všem včelám z okolí,
sasanky v údolí,
jak padlý sníh.
Na mezi vřes, šumící les.
Slunce stojí v poledni,
chci být ten poslední,
kdo podlehne kráse,
když v poklidném čase,
mihne se zase,
té slunečné víly stín.
Půvabný klín,
vlasy zlato lité,
tělo ladně hbité
a jenom já vím,
že z pomněnek v očích,
je modravý třpyt.
Pak srdce poskočí
a zatouží mít,
svou náruč jen pro ni,
a když hlavu skloní,
letní den voní,
i když jen ve spánku
po meduňce, mátě
i líbezném heřmánku