Motýl
Pod křídly modráska
hledá vlasy jako pšenka
a ví, že je hodně tenká
ta bláhová naděje,
že na něj se usměje
ať nešťastná, šťastná,
pokaždé krásná.
Ač nepozná rozdíl a nemá podíl,
na kráse její, v očích, co hřejí
jak paprsek z nebe,
když v duši to zebe,
vidí v těch studánkách
vidí ji – tebe