Jemne o nenávisti
Nenávisť
Hladím tvoje telo
akoby som dlaňami ochutnával
obľúbené jedlo
a je to naozaj tým
že milujem ľudské mäso
zubami trhám
vnútorné strany stehien
a v krvavom chrupe visia
kusy kože a svaloviny
a aj keď z ciev
dentálnu niť neurobím
tak na nich aspoň obesím
tvoj život
nech steká z hovien a moču
ako cena tvojho sľubu
horúceho ako letný deň
v časoch lepry
keď hnilobu cítiť o niečo viac
viac než tvoju neumytú papuľu
vyčistenú od zubov
obrubníkom
viac než topánky trčiace z riti
príležitostiam bez váhy
čo aj tak padajú na svojej podstate
viac než neošetrené jazvy
na pästiach plných hnevu
čo ako kovadlina ťažia vrecká
pripravené na striptíz
no viac než tvoja budúcnosť nie
ty už totiž nežiješ
aj keď máš stále krvný obeh svine
ktorej z visiacej hlavy
trčí krvavý rypák
a ešte ťa len zastrelím
nech plačú aj tí
ktorí ešte nevedia čo si zač
nech plače aj plač
je mi to jedno
chcem sa nakŕmiť z tvojho rozkroku
aspoň ešte raz
aj keď ma z toho prievanu štípu oči
niekto totiž za sebou zabudol zavrieť
neboj sa
zabuchnem za sebou
sekerou a kladivom
Komentáře (1)
Komentujících (1)