Hledám Tě
Anotace: Malování slovy 2022
V gejzíru
tiché noci
slovo se mihotá.
V rozhraní galerie snů.
Rýmujeme.
Jen my dva.
Slovo pádí
a vzpomínám na Tvou recitaci.
Má báseň v očích Tvých
rostla něhou.
U nás je to vždy.
Začneme i končíme láskou.
Dalekosáhle slovo pádí
v jinotaji ilustrací
měsíce i bujaré lávy.
City jsou cíl.
Ach, drahý.
Obejmi mě z dáli.
Uvědomění,
že prošly nás i jizvy.
Doba, kdy jsme
i spolku nemluvili,
ale o druhého se báli.
Láska je běh táhlý.
Každý se hledá
v druhém
a plá v brnění
poznání lyry,
co vrní i šumí
i lomcuje větry.
Jak popsat lásku?
Každý jí máme jinak.
Někdo o ní píše
a v koutku věří.
Druhý se chce milovat
a čistit vodu
i být svěží.
Kde jsme my?
Dávno víš,
že jsme se potkali.
Bylo to dávno,
co nepohřbili jsme naději.
Čas utekl v oddělení.
Náruč viděla i slzy.
Ach, milovaný.
Kde jsi?
Stojím v bezbřehé závěji
a koutky se chvějí.
Do slov posledních
vkládám tušení.
Ze dna prošla jsem k básni.
Odpověď mlčení.
Srdce tak teskní.
Miluji Tě.
Dotýkat už se nesmí žádný.
Jen Ty.
Vyvolený.
31.05.2022
Přečteno 155x
Tipy 35
Poslední tipující: Paulín, Misha, Ďábel sám, Dračí, Iva Husárková, Rafinka, Marťas9, Ondra, cappuccinogirl, martinaV, ...
Komentáře (10)
Komentujících (6)