Spánek
… na vlnách spánku…
houpe se…
zlatavý třpyt;
má to tak být?
… vždyť…
měsíční svit,
jen…
stříbrné struny smí…
mít…
To tekuté zlato však,
pokud vím,
dvě modravé studny dokáže skrýt,
když v polštářích noci,
jej mám ve své moci
a o měkkém klínu,
pod vrcholky hor,
všemu navzdor…
sním…
houpe se, houpe
modravý stín
pod vrcholky hor
s dotekem jemným
... ... .. ....
krásná je...:)
20.01.2024 13:46:40 | Sonador