Pohled na ni
Bělostné skráně,
obloučky obočí
pohled smutných očí;
hlava se zatočí.
Jak šumavské stráně
na city útočí
všechny její krásy…
všechna ta úbočí…
tak půvabně ladná;
však vidina žádná,
že heřmánek v závěji
vykvete v naději
na slunce svit…
a jeho třpyt.