Hraji si někdy s otázkou
Jak s hladkou peckou avokáda
Co od tebe mohla bych si přát
Abych to měla hrozně ráda
A... řečeno s mírnou nadsázkou
Stačilo by absolutní nic
Kdyby mi někdo cizí
Třeba mnoho dal
Tvoje nula byla by snad víc
P. S.
Udělal by sis na mě chvilku dejme tomu... napřesrok?
To je pecka - nejen avokádová - moc krásné vyznání*
25.01.2024 04:50:46 | Alala
Alali, moc Ti děkuju za velkou empatii. Mám radost.
To vyznání šlo fakt od srdce.
:)*
25.01.2024 06:03:51 | Anfádis
Tvého vážně v závorce jsem se docela vyděsil, ale po přečtení komentářů mi došlo, že jsi zamilovaná do pecky avokáda a proto asi ten balast kolem pecky tak nějak nedokážu rozkličovat. :))
23.01.2024 15:41:58 | Jiří I.Zahradník
avokádo je nejlepší v guacamole...vrchol blaha
22.01.2024 20:44:58 | stormeater
...zamilovaní už po ničem jiným netouží...to je na tom načas to krásný...
22.01.2024 20:32:59 | Marten
se musím přiznat, že mě pecky avokáda fascinují Anfi, za chvíli si zas jednu vydloubnu:D ...já vím, nejsem k věci, nebo přeci?;)
22.01.2024 18:52:37 | Sonador
Přeci jo! Jsi dokonale empatická! Jsem jimi okouzlená a včera jsem si říkala,, že je musím prostě nacpat do nějaké básničky.
Mimochodem, mám recept na skvělou avokádovou pomazánku, velmi jednoduchý (jednodušši snad ani neexistuje)... tak kdyby měl někdo zájem :))
22.01.2024 19:02:32 | Anfádis
jsou prostě úúúžasné! a kvituji Tvůj počin s povděkem:)
...pomazánku? sem s ní:D
22.01.2024 19:04:33 | Sonador
Tak jo!!!
Avokádo-musí být zralé (tmavé), ale nikoliv už rozbředlé, slupka jde krásně sloupnout
Vidličkou řádně rozmačkáme, můžeme namixovat. Osolit, opepřit.
Vmícháme do pomazánkového másla.
Namazané pečivo zdobíme vší možnou zeleninou,můzeme dát sýr apod.
Doba přípravy: asi 2 min :))
22.01.2024 19:15:35 | Anfádis
Jejda... teď jsem si přečetla Lumírovu Kdybych byl adminem.
Být Lumír adminem, to už bych letěla, źe tady píšu recepty.. ale vlastně kuchtění je taky poezie :))
22.01.2024 19:32:12 | Anfádis
mám recept na veganskou majonézu
tři lžíce vody z vařené cizrny
dvě lžičky dijonské hořčice
šťáva z citronu, (česnek)
zamixovat do sebe tyčovým mixerem
pomalulu přilívat 1,5dc slunečnicového oleje a půl deci olivového a stále mixovat.
Za tři, čtyři minuty je majonéza vyšlehaná. Vychladit
22.01.2024 19:59:20 | twisted.wicker
Víš, že je teprve leden?
22.01.2024 17:45:07 | Žluťák
:D
Kdyź miluješ, čas není překážkou... teda z mého pohledu... horší to bude z JEHO pohedu
:))
22.01.2024 18:45:56 | Anfádis
Super! To jsem na to tedy koukal celý život špatně:)
22.01.2024 18:47:39 | Žluťák