V kouři a ve vlnách z černi
vidím jen modrou, tak průzračnou, tak krásnou.
Skrze kůži, myšlenky a tělesnou schránku
do duše, hluboko skryté, proniká.
Nikdo neví, kde se nachází
- jakto, že ji vždy najdeš, zahlédneš?
Na opačné straně mostu stojíme, ale spojeni jsme jím.
Chvíle i měsíce horizentem jsou, tak vzdáleným.
Hluboko pronikáš, tak hluboko se díváš...
a já se ztrácím, rozplývám,
až splynu s tebou v ranní mlze
a dopadneme na trs trávy jako rosa,
ten drobný oceán,
ta nekonečná modř,
tak průzračná, tak krásná...