Na polštáři
… hladím tvůj polštář…
… prázdný…
a pak… už jen vsadím…
…na snář…
pro…
blázny…
… v něm čtu si v…
… tvé vůni,
listuji vlasy…
zhlížím se v tůních;
bezedných…
asi…
do dlaní mi vklouzne… hebkost…
tak známá,
je sladká jak napětí…
mezi…
náma…
A dál…,
když pak pokročím…
traverzem z hor….
do údolí úbočím…
tobě…
navzdor?
A cítím, jak stoupá…
mi do hlavy…
myšlenka…
asi jen…
hloupá,
že o lásce do ouška…
ti zašeptám slova…
poprvé, podruhé
a pak zas…
a znova
Když si tak ležím na polštáři
myšlenka něžná si zazáří
o tom jak do ouška šeptá
sen, co se mě na nic neptá...
moc pěkná báseňka, mravenečku*
24.01.2024 10:31:02 | Sonador