Uchvátím azur
Tvých dvou hvězd,
V napůl zavřených víčkách
Skryju jejich jasné světlo.
Upřímně tě objímám,
Probouzím svou spící lásku.
Dráždivý akord,
Slyším ho z hlubin.
V tepnách buší tamtamy srdce.
Jejich rytmus je dotekem rtů.
Melodie se stává sladší.
Tiše se chvěji v opojné ozvěně.
Allegro známého tónu štěstí.
Znovu mě uhranou laskáním,
Tvé tenké prsty...
Hraješ jako zasněný Chopin.
V těle, v duši, hudba
Tiché andante.
Symfonie něhy
Tiše se v nás rodí.
S mučivým tremolem
Naše touha křičí.
Zní crescendo lásky
V nejčistších tónech.