V závoji
V koutě stojí
Ve spánku si mě prohlíží
Škoda, že němá slova
Tak jasně neslyším
Tuším, co mi říká
Je v tom smích i pláč
Dávný příběh
Před kterým se neschováš
V závoji
V koutě stojí
S ránem bledne noc
Zbývá už pár minut
A pak se zboří most
A dravé proudy
Všechno odplaví
Co ten příběh
Ten se vrátí nebo utopí?
My jsme stejní
Ty to dávno víš
Znovu zklamu, zmizím
Než byl bych na obtíž
Ztracen v davu žiju napůl sám
Miluji tě, ale bez terapie budu
Rozerván
(Hanuš Šparlinek, 25.1. 2024)