Tři pohledy
… za noci tančíš,
rukama hvězdy…
… hladíš…
Svůdná jsi ve…
… všem…
i v sukni ze tmy;
… ovšem
… pak uvidím náhle tvůj šťastný;
pohled…
s přítelem… nad všechny;
má nad tebou…
dohled, …
dnes už jen z…
… nebe;
chci za něj…
pohladit…
tebe…,
… rozjasnit tvou…
… tvář,
když pletenec
vlasů,
podtrhne tvou…
krásu
a zdobí tě víc, než…
… svatozář…
A když slova tvá,
pravdu odhalí,
sebe pak vidím už…
jenom…
zpovzdálí;
svatozář není,
však co jen to…
změní,
když tvých očí záře
je nad všechny na světě…
… svatozáře