Čajová růže
… zdali se vyplatí…
čekat?
Času,
co soucit …
nemá…
k otázkám: „Kdy?“…
má ústa…
němá,
… se…
lekat…?
Když v noci …
tu…
… bez dechu…
… stojím,
v útěchu…
… počítám hvězdy…
a… stále se…
… bojím,
že slunce se zlatými…
… vlasy,
zaspí svůj úkol… dnes…
… asi;
když do její spanilé…
… krásy…
měl přispět svou trochou té,
na níž čekám,
pak v duchu fantazii košilku…
… svlékám…
až… na hebkou…
kůži;
a toužím… jen toužím…
podat ji…
růži,
co barvou svých plátků,
se té… krásce…
podobá,
v tom z posledním z řádků;
je totiž…
… čajová…