Schovávanky
Láska kvitne ako záhrada
úžasná
pre niekoho, len náhrada
pre iného prekrásna.
Medzi nami je
nevydá hlásky,
len tak ju vietor priveje
semienkom lásky.
Položí ruku na oči
skryje svet celý
pero si v srdce namočí
papier ostal biely.
Píše básne biele
má však živé telo
zopár vrások na čele
srdce ma z nej zabolelo.
Pre všetko, všetko prekrásne
zas a zas jediné
žije si nehlasne,
keď dá gól v poslednej tretine
v tretine v sekunde tej
do mňa si vrastala,
keď v láske hlasitej
pri mne si zaspala.