Jdu proti času
Mé přání se plní
Bosý na sněhu
Neslyším hranu co někdy zvoní
Sám proti času
Můj recept je tajný
Kompas v mém srdci
Návrat je marný
Jdu proti času
To jiní vzdali
Z mělké morálky
Polomrtví nevstali
Jdu proti času
Svírám tvá stehna
Vrásky v mé tváři
Na bíle šiji tepe tvá tepna
Pojď proti času
Mé tělo nelže
Nevím za jak dlouho
Opona spadne a tím všechno selže
(Hanuš Šparlinek, 31.1 2024)