Spíš
Spíš a sen tvou…
duši…
hladí.
Spíš a spánek, tvůj ti…
sluší…
Spíš na zádech,
a tichý dech… ten tichý dech…
tak…
svádí…
Spíš, když chtěl bych…
abys…
celá,
v té noci,
jménem Bdělá…
mi na prchavou chvilku
právem…
náležela…
Jsme v téhle chvíli…
sami
a všechno…
mezi…
námi,
zůstává pevně skryto,
v té noci … pod…
hvězdami…
Jen hlavu těžkou…
touhou
skloním na chvíli…
pouhou
a přál bych si tak zůstat,
když cítím tvoje ústa,
jak pod polibkem…
měknou,
tak čekám, že…
snad…
řeknou:
„Jen nepřestávej líbat,
už nechci city skrývat.
Proč nezměnit tmu noční
v chvíli pro oba…
pěknou?“
Tak čekám….
tady,
víš?
Jsem ke tvé kráse…
blíž...
... však marně, krásko moje -
spíš…