Anděl
Do snu mi anděl
v půlnoci prozření…
z černého…
nebe…,
z noci… jež…
zebe…… slétl…
Má zlaté…
vlasy…
chvíli jsem přemýšlel,
nevěřil;
třeba se…
v příšeří
o číslo u dveří…
… pouze jen… spletl…
asi…
Možná jen…
netrefil,
nebo mu došlo…
sil;
ze svojí krásy, nic ale…
neztratil…
Usmál se na mě,
pak…
… natáhl dlaně:
„Kuráž si dodej,
ruku mi…
… podej,“
tichounce zašeptal
vzápětí se… zeptal,
jakže se…
cítím…
„Jak na louce…
s kvítím,
jež voní mi…
do spánku…
přesladkou, důvěrnou,
svou…
vůní…
heřmánku…“