Ležíš tu
Ležíš tu…
spíš…
Snad jenom proto…
smím ti být…
blíž.
Plášť z pavího peří
halí tvou…
krásu…
hruď, na níž bych chtěl
najít… svou…
spásu,
zvedá se,
klesá…
a srdce nad…
poklidem té chvíle…
… plesá…
Pak otevřeš oči,
dva smaragdy…
jasné,
plášť sklouzne ti…
s ramen, vše na tobě…
krásné
roznítí...
plamen...
Řeknem si:
„Amen,
ať spálí… nás…
… oba!“
A vyjde nám slunce,
ač… je…
noční…
… doba…