Závoj černé noci schová
moje poblouznění snová
a vzpomínka zbývá jen
i na nejkrásnější sen...
Slunce trousí zlaté klásky,
den je všechny posbírá,
do zraků jak do bandasky
nebe modř se stáčívá.
Dávno již jsem si to očíh:
Lásko, máš ji ve svých očích!
V srdci tvém je něha skryta,
mé Já s úsměvem to vítá!
Tak tedy sni si o dívce,
rande v růžové besídce.
Jsi mladý, 2.mízu máš,
věřím, že ty to ještě dáš!
Pro mne spíš popeleční středa
je již a půstu jest mi třeba,
40 vskutku dlouhých dní,
pak svátky Velikonoční!
;-)
14.02.2024 23:44:11 | Kozoroh 1