Úsměv víly
Na procházce po mém snu
přes potůčky vlastních slz
tančila ta víla.
V tváři smutně milé,
v zlatém rámu vlasů,
mi připomněla chvíle
starých, šťastných časů.
Neplač, lesní krásko,
nebo jenom chvilku.
Zas slunce vyjde na nebe
a usměje se na tebe,
můj zachmuřený snílku.