Viděl jsem včera poštolku,
přistála u nás na dvorku
v časné hodině ranní,
v zobáčku nesla psaní.
Růžové bylo, od Tebe,
už u srdce mne nezebe,
zavonělo mi k ránu
záhonkem tulipánů.
Písmen pár pod stuhou bílou,
sdělilo mi zprávu milou:
Milý můj, již nejsi sám,
mnou jsi vroucně milován!